Beste zonnepanelen

Zonnepanelen zijn niet zomaar een aankoop. Het is een investering. Als je hierbij de juiste beslissingen maakt, verdien je de kosten van de panelen en de installatie namelijk al in een aantal jaar terug. Maar daarvoor is het wel belangrijk dat je een hoge kwaliteit zonnepanelen koopt. Die zorgen voor een goed rendement en een korte terugverdientijd. We vinden voor jou de beste zonnepanelen voor jouw situatie. 

hero zonnepaneel

Beste zonnepanelen van 2024

Zonnepanelen gaan gemiddeld zo’n 25 jaar jaar mee, wat maar goed is want het is een flinke investering! Maar daarom gebeurt het ook niet vaak dat je nieuwe panelen aanschaft. Als je graag de beste zonnepanelen aanschaft, met een hoog rendement, ben je hier aan het juiste adres.

Allereerst willen we wel benoemd hebben dat a-merken niet per definitie de beste kwaliteit leveren. Ook de grootste fabrikanten maken wel eens een foutje in het design of de productie, en soms is het juiste een kleiner merk dat de beste zonnepanelen produceert! Verdiep je daarom altijd goed in het type zonnepaneel dat je koopt en laat je adviseren door verschillende zonnepanelen aanbieders.

Top 10 merken beste zonnepanelen

Voor het samenstellen van deze lijst met beste zonnepanelen, zijn een tal aan zonnepanelen getest van verschillende merken die nu op de markt zijn in hun vermogen om zonne-energie op wekken. Daarnaast hebben we gekeken naar verschillende keurmerken, de verwachte levensduur en de snelheid van het rendementsverlies. Hieronder vind je de beste zonnepanelen van 2024. Zo kun jij gemakkelijk verschillende fabrikanten van zonnepanelen vergelijken.

  1. Conergy: Uit vele metingen blijkt dat Conergy zonnepanelen een rendement behalen van 15% tot 18%, en die opbrengst blijft relatief stabiel de gehele levensduur.
  2. Solar Frontier: Ook dit merk wordt regelmatig als één van de beste getest. Tevens zijn Solar Frontier panelen kleiner dan die van andere producenten, waardoor ze uitermate geschikt zijn voor kleine daken.
  3. AEG: Ze begonnen met het produceren van een omvormer, maar AEG maakt nu ook al enige tijd zonnepanelen. Net als voor haar andere producten, staan AEG zonnepanelen voor betrouwbaarheid en hoge kwaliteit.
  4. Boviet: Deze producent maakt er werk van om de beste zonnepanelen ter wereld te maken, en ze komen aardig in de buurt! Boviet heeft de hele productie in eigen beheer en waarborgt zo de kwaliteit van zonnepanelen.
  5. QCells: Ze hebben al tientallen jaren ervaring in zonnepanelen produceren en leveren ook alle overige benodigdheden, bijvoorbeeld voor de opslag van de opgewekte stroom.
  6. Solarwatt: Zij focussen zich op glas-glas zonnepanelen en biedt daarom geen andere zonnepanelen. Die focus geeft ze wel bijzonder veel expertise in hun eigen type product.
  7. Yingli: Yingli Solar is hard op weg om een grote speler te worden in zonnepanelen. Hun doel is zo duurzaam mogelijk zonnepanelen produceren.
  8. ReneSola: Helaas (nog) niet verkrijgbaar in Europa, maar wereldwijd wel bekend als een van de beste zonnepanelen merken. Zonnepanelen om in de gaten te houden dus!
  9. NSP: Deze Taiwanese fabrikant scoort altijd bijzonder goed op de prijs-kwaliteit verhouding. NSP biedt echter slechts 10 jaar productgarantie, in plaats van de gebruikelijke 12 jaar.
  10. JA Solar: Zij hebben een groot assortiment aan zonnepanelen, wat opmerkelijk is aangezien ze nog maar jong zijn. Ondanks dat biedt dit Chinees bedrijf hoge kwaliteit over de hele wereld.

Vrijblijvende offerte

Zonnepanelen offerte opvragen

Zijn goede zonnepanelen van goede kwaliteit?

De kwaliteit van zonnepanelen wordt bepaald door een handvol factoren; onder andere de prijs, het vermogen, het type paneel en de levensduur. Daarnaast spelen er uiteraard meer aspecten mee in de opbrengst van je complete zonnepanelen systeem. Zoals het type omvormer, de hellingshoek en de richting van je dak, eventuele schaduwval en de hoeveelheid zonuren.

Als je zeker wilt weten of er geen zonnepaneel bestaat die beter past bij jouw situatie, raden we je aan vrijblijvend offertes aan te vragen. Via onze website kun je gemakkelijk meerdere offertes opvragen aan de hand van een aantal vragen.

Zijn Chinese zonnepanelen goed?

We zijn geneigd om te denken dat producten afkomstig uit China van een slechtere kwaliteit zijn. Zo denken we ook over zonnepanelen geproduceerd in China. Maar dit is niet per se waar. In sommige gevallen zal het best waar zijn, maar er zijn ook verschillende fabrikanten uit China die uitstekende zonnepanelen produceren.

De kwaliteit van zonnepanelen kun je lang niet altijd met het blote oog inschatten, en al helemaal niet als je het baseert op het land van herkomst van de fabrikant.

Wanneer zijn zonnepanelen van goede kwaliteit?

Zoals we eerder noemden, een goed merk zonnepanelen kan een indicatie zijn voor de kwaliteit, maar het is geen garantie. Er zijn veel meer zaken die meespelen in het oordeel of de aanschaf van bepaalde panelen een goede keuze is of niet. Aan de hand van de onderstaande tips kun je beter inschatten welke zonnepanelen het beste passen bij jouw wensen.

Prijs

Net zoals dat het merk geen kwaliteitsgarantie biedt, doet een hoger prijskaartje dat ook niet. Maar dit kan wel gezien worden als een indicatie van kwalitatieve materialen en een duurzaam design. Om die reden zien we daarom ook dat de panelen die duurder zijn in aanschaf, meer elektriciteit opwekken.

Type paneel

De meeste zonnepanelen die tegenwoordig verkocht worden, zijn kristallijne zonnepanelen. Hiervan biedt een monokristallijn paneel het hogere rendement, polykristallijn volgt daarna. Als alternatief zijn erg ook zonnepanelen gemaakt met amorfe zonnecellen, maar die hebben een lagere opbrengst.

Vermogen

Het vermogen van een zonnepaneel geeft aan hoeveel stroom hij opwekt onder laboratoriumomstandigheden, in andere woorden; ideale omstandigheden. Dit is dus het maximale rendement. Het aantal zonnepanelen op jouw dak, zullen dit rendement niet halen. Desondanks is het vermogen een goede indicatie als je zonnepanelen wilt vergelijken.

Levensduur

Op den duur gaat de opbrengst van ieder zonnepaneel omlaag, maar bij sommige panelen gebeurt dan sneller dan bij andere. De levensduur geeft aan hoe lang de zonnepanelen geschat meegaan en winstgevend zijn. Gemiddeld genomen is dat 25 jaar, maar dit kan per zonnepaneel verschillen.

Grootte

Voor meer of minder rendement hoef je niet naar de grootte van een zonnepaneel te kijken. Maar de grootte van zonnepanelen maakt wel uit als je kijkt naar de oppervlakte van je dak. Het voordeel van een groot zonnepaneel is dat je er minder van hoef aan te schaffen, maar het nadeel is dat er minder op je dak passen. Bedenk je daarom goed wat de beste zonnepaneel grootte is voor jouw dak en hoeveel zonnepanelen je wilt laten plaatsen.

Meer over zonnepanelen weten?

20 zonnepanelen

20 zonnepanelen wordt gezien als een groot zonnepanelen systeem. Met dit aantal zonnepanelen wek je mogelijk twee keer zoveel energie op als het gemiddelde huishouden

Lees meer

Terugleveren stroom

Met zonnepanelen kun je geld besparen, maar ook geld verdienen door stroom terug te leveren. De overtollige opgewekte stroom kun je namelijk terugleveren aan het

Lees meer

Eenvoudig en vrijblijvend 3 offertes