Zonnepanelen installateur

Ben jij op zoek naar een erkend zonnepanelen installateur? Hier ben je aan het juiste adres! Wij hebben namelijk contact met erkende installateurs van zonnepanelen door het hele land. Als je via onze website vrijblijvend offertes aanvraagt, koppelen wij jou aan de beste zonnepanelen installateurs uit jouw regio, zodat jij binnenkort je eigen groene energie op kunt wekken.

hero zonnepaneel

Aanvragen offerte bij zonnepanelen installateurs

Al laat je binnenkort nieuwe zonnepanelen plaatsen op je dak, zijn er een hoop afwegingen die je moet maken. Een goede installateur helpt je hierbij de juiste keuzes te maken; voor een zo laag mogelijke investering, een zo hoog mogelijke opbrengst en een vlotte installatie.

Als je het lastig vindt de juiste zonnepanelen installateur te vinden, helpen we je graag op weg. Via het onderstaande formulier kun je gemakkelijk, snel en gratis offertes aanvragen bij meerdere installateurs gespecialiseerd in de plaatsing van zonnepanelen. Wij hebben contact met een groot aantal installateurs verspreid over het hele land. Allen met uitstekende expertise over hun vakgebied, dat gepaard gaat met keurmerk of certificaat. Zo ben je verzekerd van bekwame en gekwalificeerde zonnepanelen installateurs.

Ontvang jij graag vrijblijvend offertes van erkende zonnepanelen specialisten? Daarvoor hebben we allereerst je adresgegevens nodig. Zo vinden we een lokale installateur of zonnepanelen installatiebedrijf. Vervolgens hebben we meer informatie nodig over de opdracht, aan de hand hiervan kunnen we je koppelen aan de juiste installateur;

  • Zowel particulieren als bedrijven kunnen offertes opvragen; dat kun je in dit veld aangeven.
  • Daarnaast hebben we een indicatie nodig van je energieverbruik, zodat de aanbieders een berekening kunnen maken van het aantal panelen en het benodigde vermogen.
  • We moeten weten wat voor soort dak je hebt, schuin of plat.
  • En daarnaast is er ruimte om jouw exacte wensen in kaart te brengen. Vertel hier wat je voorkeuren zijn en wat er moet gebeuren.

Vrijblijvende offerte

Zonnepanelen offerte opvragen

Vergelijken zonnepanelen installateurs

Als je meerdere offertes hebt ontvangen, is het vaak nog steeds moeilijk te beoordelen wat de beste optie is. Een erkende installateur weet waar hij/zij het over heeft, maar alsnog kun je van de verschillende installateurs een ander voorstel en legplan verwachten. Vergelijk offertes goed voordat je een knoop doorhakt. Hieronder lichten we toe wat allemaal van belang is bij het uitzoeken van een goede zonnepanelen installateur.

Welke zonnepanelen worden er gebruikt?

Er zijn verschillende soorten zonnepanelen op de markt op het moment. En afhankelijk van jouw voorkeuren, dak en energiebehoefte kan het ene type zonnepaneel beter bij je passen dan een ander. De meeste zonnepanelen die tegenwoordig verkocht worden, zijn kristallijne zonnepanelen. Hiervan biedt een monokristallijn paneel het hoogste rendement, polykristallijn volgt daarna. Als alternatief zijn erg ook zonnepanelen gemaakt met amorfe zonnecellen, maar die hebben een lagere opbrengst. Twijfel je? Een zonnepanelen installateur kan jou eventueel ook adviseren over welke duurzame zonnepanelen het meest geschikt zijn.

Is de installateur gecertificeerd?

Veel installateurs van zonnepanelen beschikken over een bepaald certificaat of keurmerk. Voordat een zonnepanelen installateur deze krijgt, moet hij aan bepaalde eisen voldoen. Hierdoor is het vertrouwen in gecertificeerde of erkende installateurs groter, en raden wij ook aan om enkel met erkend installatiebedrijf in zee te gaan.

Hoe goed zijn de reviews van andere klanten?

Een goede manier om te bepalen door welke installateur je je nieuwe zonnepanelen op je dak wilt laten installeren, is door te kijken naar de ervaringen van anderen. Veel installateurs hebben referenties op hun website staan en benoemen hoeveel installaties ze inmiddels hebben verricht, maar kijk op naar reviews op andere sites, social media en Google. Dit kan je een goed beeld geven van hoe tevreden eerdere klanten zijn met de geleverde diensten en producten.

Is de installateur lokaal?

De offertes die je van ons ontvangt, zijn altijd van lokale installateurs van zonnepanelen. Wij vinden de beste installateurs van zonnepanelen actief in jouw provincie. Daarom is het noodzakelijk om je adresgegevens op te geven bij het aanvragen van de gratis offertes.

Kosten installateur zonnepanelen

Naast de kosten voor de materialen zelf (de zonnepanelen, de omvormer en overig installatiemateriaal), betaal je ook voor de installatie; de mankracht die nodig is voor het plaatsen en monteren van de zonnepanelen. De kosten hiervoor verschillen per installateur en zijn afhankelijk van onder andere het aantal panelen en de dakconstructie. Om erachter te komen hoeveel een leverancier vraagt voor de installatie, kun je het beste een offerte aanvragen. De gemiddelde kosten voor de installatie van zonnepanelen bedraagt ongeveer 15% van het totaalbedrag.

Hoe vergelijk je de offertes?

We snappen maar al te goed dat je geneigd bent om voornamelijk naar de prijs te kijken alles je offertes aan het vergelijken bent. Zonnepanelen aanschaffen is eenmaal een grote investering, dus het is begrijpelijk dat je de kosten het liefst zo laag mogelijk houdt. Maar houd er wel rekening mee dat goedkopere zonnepanelen vaker een lager rendement hebben dan panelen die wat duurder zijn. Hierdoor wordt de besparing op je energiekosten kleiner, en duurt de terugverdientijd waarschijnlijk langer – júíst als je minder betaalt voor de aanschaf en aansluiting.

Kijk daarom liever naar he type zonnepanelen die de installateur wilt gebruiken (bijvoorbeeld glas-glas, monokristallijne, polykristallijne panelen) en het type omvormer.

Meer over zonnepanelen weten?

Vergunning zonnepanelen

Heb je voor het plaatsen van zonnepanelen een vergunning nodig? In de meeste gevallen heb je geen zonnepanelen vergunning nodig, en kun je de zonnepanelen

Lees meer

Zonnepanelen in de schaduw

Als je investeert in zonnepanelen, wil je natuurlijk dat ze zoveel mogelijk zonne-energie opleveren. Hiervoor is het belangrijk dat ze zo veel mogelijk zon vangen

Lees meer

Eenvoudig en vrijblijvend 3 offertes